Trekkerrijbewijs Ommen

30+ jaar ervaring

Hoog slagingspercentage

Vaste instructeur

Bij auto opstappen in Zwolle mogelijk

Wil je graag op een boerderij in Ommen werken, een eigen boerderij kopen of beginnen, of wil je gewoon graag op trekkers rijden, dan zul je waarschijnlijk je trekkerrijbewijs nabij Ommen nog moeten halen. Dit is natuurlijk allemaal mogelijk bij Rijschool Bekedam!

Vereisten voor je trekkerrijbewijs in Ommen

Voor het halen van je normale rijbewijs B of een vrachtwagenrijbewijs CE zijn er een aantal vereisten en voorwaarden waar je aan moet voldoen. Dit geldt ook voor een trekkerrijbewijs nabij Ommen. Een van de vereisten is bijvoorbeeld dat je minstens 16 jaar moet zijn om je trekkerrijbewijs in de omgeving van Ommen te mogen halen. Je mag dus eerder je trekkerrijbewijs halen dan je autorijbewijs! Verder hoef je geen trekkerrijbewijs te halen wanneer je op eigen wegen, akkers en eigen terrein rijdt. Maar dit moet dus wel wanneer je op de openbare weg rijdt.

Veranderingen rondom het trekkerrijbewijs

Wist je dat het trekkerrijbewijs nog niet zo lang bestaat? Pas sinds 1 juli 2015 is het trekkerrijbewijs ingevoerd. Pas sinds 2015 hoef je dus pas je trekkerrijbewijs te halen. Voor 1 juli 2015 had je alleen een certificaat van vakbekwaamheid nodig. Het trekkerrijbewijs geldt voor trekkers, tractors, en motorrijtuigen met een beperkte snelheid, ook wel MMBS genoemd. Deze rijtuigen kunnen niet harder dan 25 of 45 kilometer per uur.

Haal je rijbewijs bij Rijschool Bekedam!

Wil je jouw rijbewijs halen? Neem dan snel contact met ons op om jouw eerste les in te plannen. Tot snel!

Uitzonderingen voor trekkerrijbewijs

Omdat het trekkerrijbewijs nog niet zo oud is, zijn er een aantal uitzonderingen. Had je op 1 juli 2015 al een rijbewijs B? Dat hoef je geen trekkerrijbewijs in de omgeving van Ommen te halen en mag je gewoon een tractor besturen. Je moet dan wel je rijbewijs B voor 1 juli 2025 vernieuwen! Zou je toch graag een opfrissertje willen? Dan kun je altijd bij ons lessen volgen en je trekkerrijbewijs nabij Ommen alsnog behalen. Ook kun je bij ons je aanhangerrijbewijs halen.

Graag je trekkerrijbewijs nabij Ommen halen?

Je trekkerrijbewijs nabij Ommen halen kan bij Rijschool Bekedam. Bij ons kun je terecht voor al je wensen. Van een auto- tot een aanhangerrijbewijs, wij hebben het allemaal in huis. Wij zijn werkzaam in de regio Nieuwleusen, Lemelerveld, Dronten, Raalte en Zwolle. Als rijschool hebben we meer dan 30 jaar ervaring en genieten een hoog slagingspercentage. Check onze tarieven als je nieuwsgierig bent en neem contact op met de vestiging bij jou in de buurt. Ook als je een trekkerrijbewijs nabij Zwolle, Lemelerveld of Nieuwleusen wil halen, ben je ook bij ons aan het juiste adres!

Tarieven

Losse lessen van 1 uur
Praktijkexamen
Trekker basispakket 16 uur les incl. praktijkexamen
Theorieboek en examentraining online
Theorie examen
€ 115
€ 500
€ 2.250
€ 40
€ 55

Altijd een instructeur in de buurt!

Dalfsen

Hessenweg 45
7722 PJ Dalfsen
0529 - 43 26 37

Ommen

Nieuwelandstraat 7 L
7731 TH Ommen
0529 - 45 24 05

Zwolle

Waterbies 10
8043 LN Zwolle
038 - 420 04 05

Lemelerveld

Handelsweg 10A
8152 BN Lemelerveld
0572 - 76 00 50

Staphorst

Rietdekker 3
7951 ZD Staphorst
0529 – 43 26 37

Meer informatie?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 153 recensies
js_loader