Motorrijbewijs

Voor een snelle en vakkundige motoropleiding.

30+ jaar ervaring

Hoog slagingspercentage

Vaste instructeur

Bij auto opstappen in Zwolle mogelijk

Motorrijlessen

Op ons eigen oefenterrein

Anders dan bij de autorijlessen is het noodzakelijk dat je voor de motorrijlessen naar de rijschool in Dalfsen (Hessenweg 45) komt. Hier is ons EIGEN OEFENTERREIN waar wij de voertuigbeheersing (AVB) gaan oefenen, dus geen tijdverlies door heen en weer rijden naar een oefenterrein. Voor de lessen verkeersdeelneming (AVD) vertrekken wij ook vanaf de rijschool in Dalfsen.

Praktijkexamen motor

Sinds een aantal jaren is het praktijkexamen voor de motor gesplitst in twee examens waarbij het examen AVB (algemene voertuigbeheersing) het eerste af te leggen examen is en het examen AVD (algemene verkeersdeelname) het laatste. Het is van belang dat je eerst de motor goed onder controle hebt, wat je leert door verschillende oefeningen, waarna je ‘echt’ de weg op gaat. Onze lesmotoren zijn Honda CBF 600 en Honda CBF 650, voorzien van ABS. In overleg met de instructeur kun je bepalen hoe je jouw opleiding wilt indelen. Wij zijn de motorrijschool in de regio Zwolle!

Motorkleding

Goede beschermende kleding is bij motorrijden erg belangrijk. Op de rijschool zijn jassen en helmen aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Verder is het van belang dat je schoeisel draagt die de enkel bedekken en handschoenen die de pols bedekken. Overigens zijn dit ook de eisen van het CBR voor het afleggen van de examens. Natuurlijk mag je ook je eigen motoroutfit dragen.

Haal je rijbewijs bij Rijschool Bekedam!

Wil je jouw rijbewijs halen? Neem dan snel contact met ons op om jouw eerste les in te plannen. Tot snel!

Categorieën

Categorie A1, A2 & A

A1 rechtstreeks

Als je 18 bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op je zeventiende mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A1. Voordat je examen mag doen voor het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) moet je het motortheorie-examen behaald hebben.

A2 rechtstreeks

Als je 20 bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Vanaf je twintigste mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 20 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A2. Voordat je examen mag doen voor het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) moet je het motortheorie-examen behaald hebben.
Als je het rijbewijs voor de middelzware categorie (A2) hebt, krijg je automatisch het rijbewijs A1.

A rechtstreeks

Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen. Vanaf 21 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A. Voordat je examen mag doen voor het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) moet je het motortheorie-examen behaald hebben.

Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld.

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt.  Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de code 80.

Vanaf 24 jaar mag je het rijbewijs zware motor (A) halen zonder beperking van code 80.

Het getrapte systeem

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, mag je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.
Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de zware motor (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.
Als je via het getrapte systeem je rijbewijs voor de zware categorie (A) behaalt, dan krijg je geen code 80 op je rijbewijs.

Theorie

Theorie kun je doen door middel van zelfstudie, met behulp van boek en online vragenserie of theorie online. Je kunt zelf het theorie-examen aanvragen via www.cbr.nl. Ook wij kunnen dit voor jou verzorgen.

Rijschool Bekedam

Rijschool Bekedam is het adres voor het behalen van je autorijbewijs, aanhangerrijbewijs, trekkerrijbewijs, bromfietsrijbewijs en motorrijbewijs. Wij zijn gevestigd in Dalfsen (hoofdvestiging), Staphorst, Lemelerveld, Ommen en Zwolle.

Tarieven

Losse lessen van 1 uur
2 personen samen p.p. per uur
Praktijkexamen voertuigbeheersing AVB
Praktijkexamen verkeersdeelneming AVD
Motor pakket 10 uur rijles incl. examen AVB en AVD
Theorieboek en examentraining online
Theorie examen
€ 65
€ 63
€ 160
€ 290
€ 1065
€ 40
€ 51

Haal je rijbewijs bij Rijschool Bekedam!

Wil je jouw rijbewijs halen? Neem dan snel contact met ons op om jouw eerste les in te plannen. Tot snel!

Altijd een instructeur in de buurt!

Dalfsen

Hessenweg 45
7722 PJ Dalfsen
0529 - 43 26 37

Ommen

Nieuwelandstraat 7 L
7731 TH Ommen
0529 - 45 24 05

Zwolle

Waterbies 10
8043 LN Zwolle
038 - 420 04 05

Lemelerveld

Handelsweg 10A
8152 BN Lemelerveld
0572 - 76 00 50

Staphorst

Rietdekker 3
7951 ZD Staphorst
0529 – 43 26 37

Meer informatie?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 153 recensies
js_loader